Concept

Het Concept

 

 

Het NSK Golf ofwel het Nationaal Studenten Golf Kampioenschap wordt ieder jaar gespeeld tijdens het Student Open. Het Student Open is daarmee het enige en ook officiële door NSGV erkende studenten golf kampioenschap in Nederland. Het wordt georganiseerd door studenten en voor studenten en zit vol met leuke activiteiten voor zowel de professionelere student golfer als de beginnend golfer. Het competitieve element wordt onderscheiden door 5 onderdelen; het NSK teamkampioenschap, de Topklasse (Beste bruto score onder hcp 9.9), het recreanten toernooi (onder hcp 36.0), de masterclass en de clinic. De onderdelen NSK en Topklasse spelen een toernooi verdeeld over twee dagen, de vrijdag en de zaterdag. De andere onderdelen worden gehouden op de zaterdag. Alle spelers voor alle onderdelen zijn welkom op hetzij de vrijdagochtend of middag.

Spelers van het Student Open verblijven een weekend in een hotel dichtbij of op de golfbaan. Zij zullen gedurende het weekend zowel overdag als in de avond deel kunnen nemen aan een programma waarin zowel het sportieve als het competitieve, maar ook het gezellige en het “studentikoze” element van student zijn en sporten zit verweven.

Het Student Open wordt sinds 2006 georganiseerd en is nu uitgegroeid tot het grootste studenten golf-evenement van Nederland met gemiddeld meer dan 150 spelers per jaar. Deelname aan het evenement is alleen toegestaan wanneer je nog ‘actief’ studeert. Daarnaast is voor de meerdaagse toernooi en het recreanten toernooi een actieve geregistreerde handicap verplicht. Voor het NSK is daarnaast een geldig lidmaatschap van een SGV (Studenten Golf Vereniging) verplicht.

Student Open staat voor een exclusief weekend, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Dit uit zich in een onder andere in een luxe diner en het verblijf in een hotel. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een goede sfeer tijdens het toernooi, hetgeen zal resulteren in een competitieve strijd met weinig slaap. Ben jij erbij dit jaar? Meld je aan via onze website!

 

 

 

Het Student Open is bedoeld voor alle Nederlandse golfende studenten. Het sportieve evenement is op te splitsen in vijf onderdelen.
1. Topklasse. Net als het voorgaande jaar, zal er aankomend toernooi een individuele strokeplay competitie plaatsvinden tussen de beste studerende golfers van Nederland. Deze competitie zal gespeeld worden over 36 holes verdeeld over twee dagen, vrijdag en zaterdag.

2. Teamcompetitie. Nederlands Kampioenschap voor studenten teams (NSK). De teams bestaan uit vier personen van 10 verschillende studenten golf verenigingen uit heel Nederland. Deze competitie zal gespeeld worden over 18 holes, op zaterdag, en zal een strokeplay wedstrijd zijn. De deelnemende SGV’s komen uit Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Tilburg, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen, Leiden en Nyenrode Business University.

3. Recreanten competitie. Alle studenten die minimaal in het bezit zijn van een actieve en geregistreerde handicap van 36.0 of lager kunnen zich hiervoor inschrijven. Deze wedstrijd wordt gespeeld over 18 holes op zaterdag en zal een stableford wedstrijd zijn.

4. Masterclass. Naast de bovenstaande drie toernooivormen is er ook dit jaar een masterclass. De masterclass is bedoeld voor Baanpermissie / GVB niveau spelers. De deelnemers nemen ’s ochtends deel aan een clinic waarna in het middagdeel de beste van dag zal worden bepaald tijdens een par-3 baan competitie.

5. Clinic. Om kennis te maken met golfen bent u als student bij het Student Open 2013 van harte welkom. Binnen een dag worden de studenten door pro’s wegwijs gemaakt binnen het golfspel.

Het totale aantal deelnemers aan het Student Open 2013 zal ongeveer 150 studenten tellen.  Het toernooi zal afgesloten worden met een diner op de golfbaan en het Student Open Feest.